Pečené lilky
50 min.
Ingredience
- 800gramůLilek
- 3kusyRajčata
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 300mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
79 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky nakrájíme na plátky silné asi centimetr, osolíme je a necháme chvíli stát. Potom je osušíme a osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji.
- 2Cibuli pokrájíme na kolečka, osmažíme na oleji a přidáme oloupaná, na kousky rozkrájená rajčata, utřený česnek, sůl, pepř a špetku cukru. Uvaříme hustou kaši.
- 3Plátky lilků rozložíme na pomaštěný plech, na každý plátek dáme trochu rajčatové směsi. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Pokrm můžeme podávát teplý nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.