Pečené lilky se sýrovou náplní a zeleninou
40 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 0,5špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1kusCibule lahůdková
- 4kusyKapusta růžičková
- 20gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 180gramůRajčata
- 4plátkySýr Eidam cihla 30%
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- Na posolení lilků
- Na potření pekáčku
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
18 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Dva lilky (celkem 400g) podélně rozkrojíme, osolíme je a necháme asi 10 minut vypotit. Pak je omyjeme, osušíme a vydlabeme z nich dužinu tak, aby zbyla kůrka s 1.5cm silnou dužinou. Vydlabanou dužinu dáme do mísy, rozmačkáme ji vidličkou, přidáme k ní prolisované stroužky česneku, sůl, kmín, pepř, olivový olej, drobně pokrájenou omytou petrželku a vše promícháme.
- 2Očištěnou lahůdkovou cibuli pokrájíme na kolečka. Krátce povařenou růžičkovou kapustu rozkrájíme na čtvrtky. Sýr Hermelín (nízkotučný) nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata ponoříme na 30 sekund do vroucí vody, pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
- 3Troubu si předehřejeme na 200°C. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme cibulku, přidáme rajčata, růžičkovou kapustu a krátce směs orestujeme. Pánev odstavíme z plotny, zeleninovou směs i s omastkem a sýry přidáme k ochucené lilkové dužině, znovu vše promícháme a případně dochutíme solí. Pak lilky naplníme, pokryjeme je tenkými plátky tvrdého sýra, poklademe je na olejem potřený pekáček a dáme je do středu trouby péct. Pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.