Pečené lilky se sýrovou náplní a zeleninou

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
18 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva lilky (celkem 400g) podélně rozkrojíme, osolíme je a necháme asi 10 minut vypotit. Pak je omyjeme, osušíme a vydlabeme z nich dužinu tak, aby zbyla kůrka s 1.5cm silnou dužinou. Vydlabanou dužinu dáme do mísy, rozmačkáme ji vidličkou, přidáme k ní prolisované stroužky česneku, sůl, kmín, pepř, olivový olej, drobně pokrájenou omytou petrželku a vše promícháme.
  • 2
    Očištěnou lahůdkovou cibuli pokrájíme na kolečka. Krátce povařenou růžičkovou kapustu rozkrájíme na čtvrtky. Sýr Hermelín (nízkotučný) nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata ponoříme na 30 sekund do vroucí vody, pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
  • 3
    Troubu si předehřejeme na 200°C. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme cibulku, přidáme rajčata, růžičkovou kapustu a krátce směs orestujeme. Pánev odstavíme z plotny, zeleninovou směs i s omastkem a sýry přidáme k ochucené lilkové dužině, znovu vše promícháme a případně dochutíme solí. Pak lilky naplníme, pokryjeme je tenkými plátky tvrdého sýra, poklademe je na olejem potřený pekáček a dáme je do středu trouby péct. Pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.