Pečené maso s jablky a ananasem
30 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kotlety
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyJablka
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCibulka jarní
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20gramůKari koření
- 1lžíceCitronová šťáva
- 300gramůAnanas
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
46 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Jablka umyjeme, nakrájíme na kolečka a pokapeme citrónem. Ananas oloupeme, také nakrájíme na kolečka a přidáme k jablkům. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí, pepřem a kari kořením.
- 2Maso umyjeme, nakrájíme na kotlety, potřeme připravenou česnekovou směsí a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme.
- 3Opečené maso přeložíme na plech a potřeme máslem. Na plech také naskládáme připravená jablka a ananas. Plech vložíme do horké trouby na 10 minut. Upečené kotlety, jablka a ananas vyjmeme z trouby. Na talíře upravíme maso, jablko, ananas, přidáme připravenou smetanu a podáváme.
- 4Smetanu vylijeme do misky, přidáme pepř, nasekanou jarní cibulku, nasekanou petržel kudrnku, podle chuti sůl a dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.