Pečené papriky se sardelemi
35 min.
Ingredience
- 4kusyPaprika červená
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžíceOcet vinný
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSardelové řezy
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozpálíme na 25O °C. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a řezem dolů je rozložíme na plech. Pečeme cca 15 min, dokud slupka neztmavne. Poté je necháme chvíli odpočinout, oloupeme a nakrájíme na nudličky.
- 2Petrželku opláchneme, osušíme, lístky nasekáme. Oloupaný česnek také nasekáme najemno, promícháme s petrželkou, osolíme a opepříme. Z octa a oleje vyšleháme krémovou omáčku a přidáme směs česneku a petrželky. Nakonec do omáčky vmícháme papriky.
- 3Přemístíme do mísy. Sardele necháme okapat, rozložíme na papriky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.