Pečené pikantní hovězí maso s hříbky a liškami
80 min.

Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 70gramůLišky čerstvé
- 80gramůHříbky čerstvé
- 1kusChilli paprička
- 2,5lžíceOlej slunečnicový
- 50gramůŠunka od kosti
- 6kusůCibule perlová
- 1kusBobkový list
- 150mililitrůVíno červené
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špalíček výborného hovězího masa z květové špičky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky 3x3cm. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme ji na špalíčky dlouhé 1cm. Lišky a hříbky očistíme, omyjeme, malé lišky necháme celé, ostatní houby pokrájíme na kousky velké asi 2x2cm. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme ji. Ještě očistíme malé perlové cibulky. Troubu si předehřejeme na 200°C.
- 2V hrnci, který budeme moci dát do trouby, rozehřejeme na plotně olej. Na něm osmažíme pokrájenou cibuli do zlatohněda, přidáme maso, chilli papričku, česnek a za častého míchání smažíme tak dlouho, až se šťáva z masa zredukuje. Maso posypeme hladkou moukou, stálé mícháme, až maso s moukou osmažíme a nebudou žádné hrudky. Přimícháme houby, na kostičky pokrájenou šunku, mrkev, cibulky, bobkový list a přilejeme červené víno. Vše promícháme, přivedeme k varu a dusíme pod poklicí asi 5 minut. Pak postupně, za stálého míchání přidáme lžíci rajčatového protlaku, horký hovězí vývar, omytou snítku rozmarýnu, hrnec zakryjeme poklicí a dáme ho do trouby.
- 3Takto budeme maso péct 25 minut, občas směs promícháme. Když je maso měkké a omáčka zhoustla, hrnec vytáhneme z trouby. Omáčku s masem podle chuti osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Hotové jídlo necháme pod poklicí 10 minut odpočinout, pak ho hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.