Pečené plněné brambory se žampiony

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory omyjeme, propíchneme vidličkou a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut.
  • 2
    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Petrželku omyjeme a nahrubo nasekáme.
  • 3
    Z brambor odkrojíme vrchní třetinu a vnitřek trochu vydlabeme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a jarní cibulku s petrželkou a žampiony na něm podusíme, opepříme a osolíme. Dušenou zeleninu a žampiony smícháme s nastrouhaným ementálem a takto připravenou směsí plníme vydlabané brambory.
  • 4
    Brambory klademe opět na plech vyloženým pečícím papírem, posypeme tymiánem a vložíme na 10 minut zapéct do trouby. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.