Pečené porce kuřete se zeleninou a brambory
85 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaSměs koření na kuře
- 1lžíceCibule
- 150gramůMrkev kořen
- 3kusyBrambory
- 1kusPaprika červená
- 150gramůLilek
- 150gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaČesnek sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1219 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
89 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté a osušené kuře naporcujeme na čtvrtky, cibuli nakrájíme na měsíčky, omyté a oloupané brambory nakrájíme na osminky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíčky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na 8 proužků, lilek rozkrájíme na 8 kousků. V míse smícháme mouku s pepřem, tymiánem, sušeným česnekem, solí a směsí koření na kuře. Hlubší velký pekáč vyložíme alobalem tak, abychom z něj mohli udělat i „poklici“ a potřeme olejem.
- 2Porce kuřete důkladně a pečlivě obalíme v moučné směsi a naskládáme do pekáče kůží dospodu. Ve směsi obalíme i zeleninu, včetně brambor, a obložíme jí porce kuřete. Vše poklademe plátky másla, přikryjeme pevně alobalem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 70 minut. Poté pekáč vyjmeme z trouby, alobal opatrně rozstřihneme, dbáme, abychom se neopařili párou, a podáváme v pekáči, v němž se směs pekla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.