Pečené roštěnky na houbách s pivem
105 min.
Ingredience
- 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 120gramůCeler bulvový
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 800mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, houby nakrájíme na kostky.
- 2Na másle s olejem osmažíme maso, až zhnědne, přisypeme cibuli s česnekem a restujeme. Poté přidáme zeleninu s houbami, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.