Pečené rybí filé s pikantním přelivem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
109 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
748 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, polovinu na plátky. Křen oškrábeme, omyjeme a jemně nastrouháme.
  • 2
    V misce smícháme mouku, pepř, kmín, papriku a trochu kari koření.
  • 3
    Dva stroužky česneku a cibuli nastrouháme najemno, v misce je smícháme s 1 lžící oleje, rajčatovým protlakem a kari kořením, podle chuti přidáme pepř a sůl a hustý přeliv necháme uležet alespoň 15 minut.
  • 4
    Jednotlivé porce rybího filé potřeme česnekem se solí a obalíme ve směsi koření a mouky.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej a na něm filé prudce opečeme z obou stran, při obracení pokapeme vínem.
  • 6
    V zapékací míse nebo pekáči vyškvaříme kostičky slaniny, pak do mísy z pánve přendáme filé a přidáme k němu proužky slaniny. Vše přelijeme tukem z pánve, ve které jsme filé opékali a na každou porci filé dáme máslo. Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 200 stupňů.
  • 7
    Uleželý hustý přeliv z česneku, cibule, koření, oleje a rajčatového protlaku krátce před koncem pečení filé prohřejeme na ohni a dochutíme nastrouhaným křenem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.