Pečené rybí filé s pikantním přelivem
45 min.
Ingredience
- 1kilogramFilé rybí
- 6stroužkůČesnek
- 100gramůAnglická slanina
- 10gramůKřen
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5decilitrVíno červené
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
109 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
748 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čtyři stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, polovinu na plátky. Křen oškrábeme, omyjeme a jemně nastrouháme.
- 2V misce smícháme mouku, pepř, kmín, papriku a trochu kari koření.
- 3Dva stroužky česneku a cibuli nastrouháme najemno, v misce je smícháme s 1 lžící oleje, rajčatovým protlakem a kari kořením, podle chuti přidáme pepř a sůl a hustý přeliv necháme uležet alespoň 15 minut.
- 4Jednotlivé porce rybího filé potřeme česnekem se solí a obalíme ve směsi koření a mouky.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a na něm filé prudce opečeme z obou stran, při obracení pokapeme vínem.
- 6V zapékací míse nebo pekáči vyškvaříme kostičky slaniny, pak do mísy z pánve přendáme filé a přidáme k němu proužky slaniny. Vše přelijeme tukem z pánve, ve které jsme filé opékali a na každou porci filé dáme máslo. Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 200 stupňů.
- 7Uleželý hustý přeliv z česneku, cibule, koření, oleje a rajčatového protlaku krátce před koncem pečení filé prohřejeme na ohni a dochutíme nastrouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.