Pečené rybí filé v bylinkové marinádě
55 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžíceLibeček
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
30 g
Vláknina
114 mg
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Bylinky nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou a do směsi vložíme porce filé. Pod fólií necháme zhruba 3 hodiny marinovat.
- 2Odleželé porce osmažíme z obou stran na marinádě, vložíme do pekáče, přelijeme výpekem, přidáme máslo, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 2. 5. 2016
Pečené rybí filé v bylinkové marinádě
Moc dobrá rybka, doporučuji vyzkoušet. Není třeba opékat na pánvi, porce jsem z obou stran osolila a dala i s marinádou na pekáček, na porce ryby jsem dala plátky másla a vložila do předehřáté trouby na cca 15 minut. Vynechala jsem pepř. Palec nahoru.🙂