Pečené ryby - Psari
70 min.
Ingredience
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2129 kcal
Bílkoviny
295 g
Tuky
86 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Dva kusy ryby očistíme, vykucháme, pod studenou tekoucí vodou důkladně umyjeme. Kůži nařízneme šikmými řezy, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a vymačkanou citrónovou šťávou z 1 ks citrónu.
- 2V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme na kousky nakrájenou cibuli a česnek, potom přidáme nakrájená rajčata, zalijeme vínem, podle chuti osolíme a opepříme a zeleninu opékáme 3 minuty.
- 3Připravené ryby položíme do středu plechu, po okrajích rozložíme směs, vše pokapeme olejem a v předehřáté troubě za občasného polévání pečeme přibližně 40 minut.
- 4Upečené ryby rozdělíme na oválné mělké mísy, přidáme připravenou zeleninovou omáčku, půlku citrónu a podáváme. Každou porci posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.