Pečené šťavnaté pálivé kuře
85 min.
Ingredience
- Ostrá pasta
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOlej chilli
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaPaprika pálivá mletá
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 1500gramůKuře
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
47 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
298 mg
Cukr
93 mg
Postup přípravy
- 1Den předem si připravíme ostrou pastu: očištěné stroužky česneku utřeme se solí, v misce pak česnek promícháme s olivovým olejem, chilli olejem, mletým zázvorem, mletým kmínem, pálivou a sladkou paprikou, pepřem a kari kořením. Pastu důkladně promícháme.
- 2Omyté a osušené kuře propícháme z vrchu i zevnitř vidličkou, pak pastou důkladně potřeme celé kuře a odložíme ho do chladničky.
- 3Druhý den troubu předehřejeme na 230°C. Kuře vložíme do pekáčku na záda, podlijeme ho vodou, pekáč zakryjeme a maso pečeme přibližně 25 minut. Pak snížíme teplotu na 180°C, kuře otočíme, polijeme výpekem, pekáč uzavřeme poklicí a pečeme dalších 25 minut. Přibližně za 10 minut poklici dáme pryč, kuře znovu polijeme výpekem, zapneme funkci grilu na 200°C a pečeme, až se na kuřeti vytvoří zlatohnědá kůrčička.
- 4Upečené kuře zabalíme na 2-4 minuty do alobalu, pak ho rozbalíme, naporcujeme a hned podáváme. Mělo by být pikantní-pálivé a šťavnaté. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.