Pečené steaky z hejka se zelenými olivami
65 min.
Ingredience
- Marináda
- 6lžicKoriandr čerstvý
- 6lžicPetržel - nať
- 1lžíceKmín římský
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůCitronová šťáva
- 300mililitrůOlej olivový
- 6stroužkůČesnek
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 120gramůOlivy zelené
- 1kusCitrony
- 920gramůMořská štika - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
990 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
82 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do velké zapékací mísy nebo do pekáče rozložíme opláchnuté a osušené rybí maso. V míse rozmícháme petrželku, česnek, nakrájený koriandr, římský kmín, mletou papriku, mletý koriandr, citronovou šťávu, cayenský pepř, olej a touto marinádou rybí maso přelijeme a uložíme minimálně na hodinu, nejlépe však přes noc do ledničky.
- 2Plátky ryby poklademe olivami, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 160°C pečeme 35-40 minut.
- 3Rozdělíme na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s vařenými fazolkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.