Pečené telecí hrudí s nádivkou
140 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí hruď
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůHouby čerstvé
- 100gramůŠunka parmská
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžícePažitka
- 250gramůJehněčí maso mleté
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůVíno portské
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůChléb toastový
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1077 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
70 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí hrudí omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Toastový chléb namočíme na 10 minut do vody. Červenou cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Parmskou šunku nakrájíme na malé proužky.
- 2Na pánvi rozpustíme lžíci másla a parmskou šunku, cibuli, česnek a houby na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku. Přidáme mleté maso a ještě 10 minut restujeme. Nakonec přimícháme toastový chleb.
- 3Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 4V telecím mase za pomoci nože utvoříme hlubokou kapsu a naplníme jí připravenou masovou nádivkou. Otvor za pomoci kuchyňské nitě zašijeme.
- 5V pekáčku rozpustíme zbytek másla a maso ze všech stran opečeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 100 minut.
- 6Vypečenou šťávu nalijeme do kastrůlku, přidáme portské víno a svaříme, nakonec přimícháme smetanu.
- 7Telecí hrudí krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a zalijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.