Pečené telecí hrudí s nádivkou

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1077 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
70 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí hrudí omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Toastový chléb namočíme na 10 minut do vody. Červenou cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Parmskou šunku nakrájíme na malé proužky.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme lžíci másla a parmskou šunku, cibuli, česnek a houby na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku. Přidáme mleté maso a ještě 10 minut restujeme. Nakonec přimícháme toastový chleb.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 4
    V telecím mase za pomoci nože utvoříme hlubokou kapsu a naplníme jí připravenou masovou nádivkou. Otvor za pomoci kuchyňské nitě zašijeme.
  • 5
    V pekáčku rozpustíme zbytek másla a maso ze všech stran opečeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 100 minut.
  • 6
    Vypečenou šťávu nalijeme do kastrůlku, přidáme portské víno a svaříme, nakonec přimícháme smetanu.
  • 7
    Telecí hrudí krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a zalijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.