Pečené telecí maso s olivami
90 min.
Ingredience
- 400gramůMrkev kořen
- 3kusyCibule
- 200gramůOlivy zelené
- 1kilogramTelecí kýta
- 2kusyRajčata
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůSůl
- 1kusBobkový list
- 3decilitryVíno bílé
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso zprudka opečeme na oleji ze všech stran a vyjmeme z hrnce.
- 2Přilijeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme mrkev pokrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Nakonec dáme do hrnce rozmixovaná rajčata, vrátíme zpět orestované maso. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a bobkovým listem. Zakryjeme poklicí a vaříme hodinu na mírném ohni, dokud maso není měkké, občas promícháme.
- 3Nakonec přidáme pokrájené olivy a vaříme ještě 15 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.