Pečené vegetariánský salát s granátovým jablkem
50 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory sladké (Batáty)
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceKoření ras el hanout
- 110gramůJablko granátové
- 50gramůSýr Feta
- 4lžíceBalsamico ocet
- 1kuspastiňák
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
12 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu a batáty oloupeme. Batáty, pastiňák a mrkev nakrájíme na kostky asi 1 cm velké, cibule nakrájíme na měsíčky. Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem, zeleninu promícháme s kořením a olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme 40 minut na 200 °C. Poté necháme 10 minut stranou, aby zelenina vychladla.
- 2Na talíře rozdělíme podušený špenát a pečenou zeleninu. Vše posypeme semínky z granátového jablka a rozdrobenou fetou. Zakápneme octem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.