Pečené vepřové s hořčicí
85 min.
Ingredience
- 1,6kilogramyVepřové kotlety
- 0,5lžičkaSůl
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na brambory
- 1kilogramBrambory
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
40 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na omáčku v misce promícháme hořčici s medem.
- 2Do vymazaného pekáče vložíme maso, obložíme osolenými plátky brambor, které přelijeme smetanou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.
- 3Poté maso přelijeme hořčičnou omáčkou a pečeme další půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 5. 6. 2015
Pečené vepřové i s bramborami - velmi dobré. 🧐 Vše v jednom udělané, žádná hromada našpiněného nádobí. A máte sváteční oběd!!😉 Kombinace medu s hořticí je zajímavá chuťová změna. Pepř tomu dodá říz - nešetřete! 😋