Pečený bramborový nákyp

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
720 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory vložíme do mísy, přidáme žloutky, mletý muškátový oříšek, zakápneme citrónovou šťávou, rozšťoucháme, osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do kaše.
  • 2
    Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, ten opatrně přimícháme k bramborové kaši.
  • 3
    Pekáček vymažeme máslem, vysypeme částí strouhanky. Do pekáčku vyklopíme kaši, posypeme zbylou strouhankou a dáme zapéct při vyšší teplotě (40 minut). Nakonec ozdobíme sekanou petrželkou. Podáváme jako přílohu k smaženým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.