Pečený candát s bramborami a smetanou
50 min.
Ingredience
- 800gramůCandát obecný
- 120gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePetržel - nať
- 800gramůBrambory
- 1,2litryVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
76 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Candáta očistíme a naporcujeme. Pekáč vymažeme silnější vrstvou másla.
- 2Porce ryby naskládáme do pekáče, obložíme plátky brambor, osolíme, opepříme a pečeme v předehřáté troubě. K poloměkkému masu přilijeme smetanu a dopečeme.
- 3Rybu servírujeme s bramborami, přelijeme smetanou, zakapeme citronovou šťávou a posypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.