Pečený cejn s paprikou, chilli a bramborami
110 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 800gramůBrambory
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 1kusPaprika červená
- 2kusyBobkový list
- 4kusyTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 60mililitrůSherry brandy
- 1200gramůCejn velký
- 3stroužkyČesnek
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
29 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z ryby odřízneme ploutve a vložíme jí do větší nekovové nádoby. Šťávu z citrónu vymačkáme do vnitřní dutiny ryby. Přilijeme 2 lžíce oleje a dáme na 2 hodiny do lednice.
- 2Pekáč velikosti ryby vymažeme olejem, dno vyložíme polovinou plátků brambor, posypeme plátky česneku, petrželí, červenou cibulí, solí chilli a nasekanou paprikou. Navrch dáme opět plátky brambor, zalijeme 80 ml vody a zakapeme zbylým olejem. Zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 190° C asi 1 hodinu.
- 3Zvýšíme teplotu trouby na 220° C. Rybu zevnitř i zvenku dobře osolíme, dovnitř vložíme snítky tymiánu a bobkový list. Z každé strany uděláme do ryby 4 šikmé zářezy, položíme ji na brambory a do zářezů po stranách ryby vložíme plátky citrónů, aby připomínaly ploutve. Pečeme odkryté 30 minut.
- 4Hotovou rybu zalijeme suchým sherry a dáme ještě na 3 minuty do trouby. Podáváme přímo z pekáče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.