Pečený lilek s klobásou

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
50 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
13 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky oloupeme, pokrájíme na kolečka, osolíme a necháme je 30 minut "vypotit". Potom lilky opláchneme vodou, osušíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a lilky osmažíme z obou stran dozlatova. Klobásky propíchneme na několika místech a upečeme na grilu.
  • 2
    V hrnci si připravíme rajčatovou omáčku:
  • 3
    Na oleji si osmažíme drobně nasekanou cibuli, přidáme pokrájený česnek na plátky, bobkový list, tymián a oloupaná nakrájená rajčata, osolíme a opepříme podle chuti. Zakryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, až se šťáva vydusí. Do omáčky můžeme přidat i 1 lžičku cukru, podle chuti.
  • 4
    Do pekáče poklademe osmažené lilky, opepříme, dáme na ně opečené klobásky a zalijeme rajčatovou omáčkou. Navrch omáčky položíme pokrájené máslo. Lilky pečeme v předehřáté troubě při 250°C jen 20 minut a podáváme horké s chlebem.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.