Pečený lilkový dip
45 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaPaprika sladká mletá
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Lilek nakrájíme na kolečka a potřeme je olivovým olejem, osolíme na každé straně. Pečeme je 35 minut nebo dohněda. Poté necháme asi 10 minut chládnout.
- 3Lilek i s kůži nakrájíme na kostky a spolu s ostatními surovinami je dáme do mixéru (kromě bazalky, tu si necháme na ozdobu). Rozmixujeme dohladka.
- 4Dip přesuneme do misky a ozdobíme bazalkovými listy.
- 5K dipu podáváme oblíbené krekry nebo zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.