Pečený lilkový dip

45 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Lilek nakrájíme na kolečka a potřeme je olivovým olejem, osolíme na každé straně. Pečeme je 35 minut nebo dohněda. Poté necháme asi 10 minut chládnout.
  • 3
    Lilek i s kůži nakrájíme na kostky a spolu s ostatními surovinami je dáme do mixéru (kromě bazalky, tu si necháme na ozdobu). Rozmixujeme dohladka.
  • 4
    Dip přesuneme do misky a ozdobíme bazalkovými listy.
  • 5
    K dipu podáváme oblíbené krekry nebo zeleninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.