Pečený losos
125 min.
Ingredience
- Majonéza s okurkou
- Studená omáčka
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžícePetržel - nať
- 125mililitrůOcet vinný
- 300mililitrůOlej olivový
- 2lžičkyChilli omáčka
- 1kusPaprika červená
- 2lžícePažitka
- 1lžíceOlej stolní
- 8lžicBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyMrkev sterilovaná
- 2kusyŘedkvička
- 1kusLimetka
- 6lžicDolin - Vermouth
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceNakládaný zelený pepř
- 2lžíceKopr čerstvý
- 2kilogramyLosos - filety
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
65 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme nakrájené bylinky, kůru z limety, zelený pepř a touto směsí posypeme omytý a osušený rybí filet, který jsme položili kůží dolů na velký kus olejem potřeného alobalu. Osolíme, opepříme a na to položíme další filet kůží nahoru. Pokapeme suchým vermutem a zabalíme do alobalu tak, aby se maso nestlačovalo. V troubě předehřáté na 120 °C pečeme na plechu asi 90 minut, maso musí být křehké. Opatrně balíček rozbalíme a vyzkoušíme špičkou nože. Necháme v alobalu 20 minut odpočinout, než začneme servírovat.
- 2Smícháme olivový olej, ocet, čili omáčku, důkladně promícháme a přidáme jarní cibulky, červenou nebo oranžovou papriku, pažitku, petrželku a opět vše promícháme.
- 3Majonézu smícháme s kapary, okurkami, hořčicí a petrželkou. Vybalíme rybu z alobalu, nakrájíme na plátky a rozložíme na mísu. Přidáme studenou omáčku, majonézu s okurkou, ozdobíme koprem, petrželkou a ředkvičkou a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.