Pečený mečoun po sicilsku
60 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
- 24mililitrůCitronová šťáva
- 480gramůFilé z mečouna
- 60gramůOlivy černé
- 3gramyAnčovičky konzervované
- 400gramůRajčata
- 24gramůStrouhanka
- 12gramůBazalka
- 6gramůKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu ze 40 ml oleje, citronové šťávy a 6 g bazalky. Osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy. Do marinády naskládáme plátky mečouna a necháme 15 minut marinovat z každé strany. Troubu necháme ohřát na 230°C.
- 2Pokrájené olivy, kapary, rajčata, bazalku, ančovičky a zbylý olej smícháme dohromady. Opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme.
- 3Připravenou směsí potřeme plátky masa a posypeme strouhankou.
- 4Pečeme 20 minut.
- 5Servírujeme teplé, jako příloha je vhodný chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.