Pečený mečoun po sicilsku

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si marinádu ze 40 ml oleje, citronové šťávy a 6 g bazalky. Osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy. Do marinády naskládáme plátky mečouna a necháme 15 minut marinovat z každé strany. Troubu necháme ohřát na 230°C.
  • 2
    Pokrájené olivy, kapary, rajčata, bazalku, ančovičky a zbylý olej smícháme dohromady. Opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme.
  • 3
    Připravenou směsí potřeme plátky masa a posypeme strouhankou.
  • 4
    Pečeme 20 minut.
  • 5
    Servírujeme teplé, jako příloha je vhodný chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.