Pečený mořský ďas v šunce s pikantní omáčkou

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
17 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Neoloupaný česnek, rozpůlená rajčata, rozpůlené papriky bez semen vložíme do pekáče, pokapeme lžící olivového oleje, zeleninu v pekáči obrátíme a pečeme v troubě předehřáté na 220°C. Po dvaceti minutách zeleninu z trouby vyndáme a přikrytou necháme zhruba deset minut stát. Poté zeleninu oloupeme a rozmixujeme.
  • 2
    Oloupané mandle a kostičky chleba restujeme na pánvi na jedné lžíci oleje, dokud chleba nezezlátne. Děrovanou naběračkou chleba s mandlemi vyndáme a na ubrouscích necháme okapat přebytečný tuk. Do pánve vsypeme pokrájené šalotky, chilli papričky bez semen nakrájené na proužky. Směs smažíme zhruba pět minut. Před závěrem smažení přisypeme mletou papriku.
  • 3
    Chleba s mandlemi a směs se šalotkami vsypeme do mixéru k rozmixované zelenině, přilijeme ocet, vodu, cukr a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec při chodu mixeru vlijeme zbývající olej.
  • 4
    Maso z ďasa obalíme šunkou, potřeme olivovým olejem, okořeníme solí a pepřem. Maso vložíme do pekáče vyloženého pečícím papírem a v troubě pečeme dvacet minut při teplotě 200°C.
  • 5
    Upečené maso připravíme k servírování. Prořízneme šunku, z ryby vyjmeme páteř a rozkrojíme na dva silné plátky, poté každý plátek rozřízneme na dva kousky.
  • 6
    Takto připravené maso upravíme na talíře, přelijeme umixovanou omáčkou a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.