Pečený mořský okoun s rajčaty, olivami a fenyklem
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 25gramůMáslo čerstvé
- 750gramůBrambory
- 5kusůRajčata
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar rybí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůOlivy zelené
- 50gramůKapary
- 800gramůOkouník mořský
- 1lžičkaSůl
- 1kusFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
14 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plech položíme na plotnu, necháme rozpustit máslo a zlehka osmažíme cibuli, přisypeme oloupané brambory nakrájené na kostičky a promícháme. Přidáme pokrájená rajčata, víno a polovinu plátků fenyklu. Necháme tekutinu zredukovat na polovinu a poté přidáme vývar, olivy a kapary, promícháme.
- 2Navrch poskládáme zbylé plátky fenyklu, na ně položíme ryby, které přelijeme šťávou z plechu.
- 3Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 30 minut. Podáváme přelité výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.