Pečený okoun s petrželovým máslem
30 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 55gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka mandlová
- 2kusyŠalotka
- 3kusyLimetka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15mililitrůOlej olivový
- 16gramůPetržel - nať
- 600gramůOkoun - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
963 mg
Postup přípravy
- 1V misce pořádně promícháme mandlovou mouku, nasekanou šalotku, rozmačkaný česnek, nasekanou petržel, limetkovou šťávu a změklé máslo. Podle chuti přidáme pepř a sůl.
- 2Máslo si můžeme připravit dopředu a uchováme jej v lednici zabalené v potravinářské fólii. Před použitím jej necháme změknout.
- 3Předehřejeme si troubu na 200°C nebo na stupeň 6.
- 4V hrnci rozpálíme na středním plameni olej. Rybu okořeníme solí a pepřem a potom dáme na pánev kůží dolů a smažíme dozlatova asi 5 minut. Rybu otočíme a smažíme další 2 minuty.
- 5Potom ji přesuneme z pánve do zapékací mísy. Lžičkou dáme na každý kousek máslo a pečeme v troubě 10 minut.
- 6Každý filet položíme na talíř, zakápneme zbývajícím máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.