Pečený okoun s petrželovým máslem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
963 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce pořádně promícháme mandlovou mouku, nasekanou šalotku, rozmačkaný česnek, nasekanou petržel, limetkovou šťávu a změklé máslo. Podle chuti přidáme pepř a sůl.
  • 2
    Máslo si můžeme připravit dopředu a uchováme jej v lednici zabalené v potravinářské fólii. Před použitím jej necháme změknout.
  • 3
    Předehřejeme si troubu na 200°C nebo na stupeň 6.
  • 4
    V hrnci rozpálíme na středním plameni olej. Rybu okořeníme solí a pepřem a potom dáme na pánev kůží dolů a smažíme dozlatova asi 5 minut. Rybu otočíme a smažíme další 2 minuty.
  • 5
    Potom ji přesuneme z pánve do zapékací mísy. Lžičkou dáme na každý kousek máslo a pečeme v troubě 10 minut.
  • 6
    Každý filet položíme na talíř, zakápneme zbývajícím máslem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.