Pečený pstruh na rozmarýnu

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 °C. Očištěnou rybu dobře prosolíme ze všech stran a na 20 minut odložíme. Poté opláchneme a osušíme. Do kůže uděláme 3 zářezy z každé strany a do nich vsuneme plátky z jednoho citronu. Do břicha vložíme rozmarýn, hřebíček a rybu položíme do máslem vymazaného pekáčku.
  • 2
    V pánvičce rozpálíme olej a krátce orestujeme plátky česneku. Směs poté přelijeme přes rybu. Pekáč vložíme do trouby a za častého polévání šťávou pečeme asi 20 minut, dokud maso nejde dobře od kostí a kůže není dozlatova.
  • 3
    Z druhého citrónu vymačkáme šťávu, kterou pokapeme upečenou rybu. Dozdobíme plátky citronu a bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.