Pečený pstruh s mandlovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme najemno.
  • 2
    Cibule a stroužky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme.
  • 3
    Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a osolíme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme část oleje a ryby na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
  • 5
    Do pánve dolijeme olej, rozehřejeme a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Směs v pánvi zaprášíme moukou, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše provaříme. Nakonec přidáme rajčatový protlak a nasekané mandle, omáčku dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme chvíli vařit.
  • 6
    Pstruhy na talířích polijeme mandlovou omáčkou a podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.