Pečený pstruh s mandlovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMandle
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4lžíceOlej olivový
- 1decilitrVoda pitná
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme najemno.
- 2Cibule a stroužky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- 3Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a osolíme.
- 4V pánvi rozehřejeme část oleje a ryby na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
- 5Do pánve dolijeme olej, rozehřejeme a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Směs v pánvi zaprášíme moukou, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše provaříme. Nakonec přidáme rajčatový protlak a nasekané mandle, omáčku dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme chvíli vařit.
- 6Pstruhy na talířích polijeme mandlovou omáčkou a podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.