Pečený rostbíf s bylinkovou remuládou
90 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaHořčice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramHovězí roštěnka níz. peč.
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
42 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
137 mg
Vápník
64 mg
Postup přípravy
- 1Roštěnec očistíme a ostrým nožem odstraníme vrchní blány. Maso stáhneme tenkým provázkem pro udržení tvaru.
- 2Na marinádu otrháme z rozmarýnu jednotlivé jehličky a v nerezové misce smícháme s olejem, pepřem, solí a hořčicí. Touto směsí potřeme maso ze všech stran, odložíme na chladném místě a necháme marinovat min. 2 hodiny.
- 3Poté rozpálíme pánev a maso zprudka po obou stanách opečeme. Přemístíme do porcelánové mísy a v troubě předehřáté na 160°C pečeme ca 50-60 minut pro úpravu medium. Po vyjmutí odstraníme provázek a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.