Pečený rostbíf s kořením a se zeleninou
95 min.
Ingredience
- 2kilogramyHovězí roštěnka níz. peč.
- 200mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůVíno červené
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1kusBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůKedlubna
- 80gramůCeler bulvový
- 100gramůKapusta růžičková
- 200gramůBrambory
- Na obalení
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceHořčice v prášku
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaBazalka
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1321 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
78 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí, hořčičným práškem, oreganem, tymiánem, bazalkou. Mrkev, kedlubnu, celer, kapustičky a brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Víno smícháme s vodou a worcesterem. Maso omyjeme a osušíme.
- 2V připravené moučné směsi dobře obalíme maso ze všech stran a necháme alespoň 10 minut odstát. Poté maso vložíme do pekáče, přelijeme směsí vína, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a v předehřáté troubě pečeme zhruba 80 minut, aby byl středně propečený (krvavý rostbíf pečeme 60 minut, dobře propečený 100 minut). V průběhu pečení maso přeléváme šťávou, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Zhruba půl hodiny před koncem pečení vložíme k masu připravenou zeleninu a dopečeme.
- 3Maso přeložíme na nahřátou servírovací mísu, obložíme upečenou zeleninou, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.