Pečený rostbíf s kořením a se zeleninou

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1321 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
78 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se solí, hořčičným práškem, oreganem, tymiánem, bazalkou. Mrkev, kedlubnu, celer, kapustičky a brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Víno smícháme s vodou a worcesterem. Maso omyjeme a osušíme.
  • 2
    V připravené moučné směsi dobře obalíme maso ze všech stran a necháme alespoň 10 minut odstát. Poté maso vložíme do pekáče, přelijeme směsí vína, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a v předehřáté troubě pečeme zhruba 80 minut, aby byl středně propečený (krvavý rostbíf pečeme 60 minut, dobře propečený 100 minut). V průběhu pečení maso přeléváme šťávou, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Zhruba půl hodiny před koncem pečení vložíme k masu připravenou zeleninu a dopečeme.
  • 3
    Maso přeložíme na nahřátou servírovací mísu, obložíme upečenou zeleninou, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.