Pečený špenátovo-artyčokový dip
50 min.
Ingredience
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 70gramůSýr Parmezán
- 70gramůSýr Gouda 45%
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 240gramůSýr krémový
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 420gramůArtyčoky sterilované
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCibule sušená
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Všechny ingredience kromě poloviny množství parmazánu a poloviny množství goudy rozmixujeme dohladka. Směs dáme do pekáčku a posypeme odloženými dvěma sýry.
- 2Necháme 2 hodiny odležet v lednici.
- 3Poté pečeme na 170 °C asi 35 minut.
- 4Podáváme ještě horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 14. 2. 2017
Pečený špenátovo-artyčokový dip
Tento dip jsem zkoušela s jistými pochybnostmi. Podávala jsem ho k focaccie a tortilla chipsům a bylo to úžasné! Nic nezbylo.