Pečínka od bači
100 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 2lžíceSaturejka
- 1,2litryVoda pitná
- 8kusůČesnek
- 200gramůAnglická slanina
- 800gramůSkopová plec
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2kusyBobkový list
- 6kusůNové koření celé
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
62 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Slaninu pokrájíme na hranolky. Skopovou plec vykostíme, odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Celou plec propícháme česnekem i slaninou.
- 2Osolíme, opepříme a maso stáhneme k sobě tak, že ho pevně srolujeme a převážeme kuchyňským provázkem. V hlubším pekáči si rozpálíme olej. Takto upravené maso zprudka z každé strany opečeme. Pak ho posypeme sladkou a pálivou paprikou, posypeme pokrájenou mrkví, cibulí, česnekem, podlijeme vodou, přidáme bobkové listy s novým kořením, zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C péct.
- 3Takto budeme péct a zároveň maso dusit. Občas plec obrátíme a polijeme výpekem. Maso pečeme 60 - 80 minut.
- 4Když je maso měkké a vydušené téměř na tuk, vyjmeme ho z pekáče. Do výpeku přimícháme rajčatový protlak, který chvilku za stálého míchání restujeme, pak šťávu se zeleninou propasírujeme přes síto a do šťávy vrátíme naporcované maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.