Pečínka od bači

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
62 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Slaninu pokrájíme na hranolky. Skopovou plec vykostíme, odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Celou plec propícháme česnekem i slaninou.
  • 2
    Osolíme, opepříme a maso stáhneme k sobě tak, že ho pevně srolujeme a převážeme kuchyňským provázkem. V hlubším pekáči si rozpálíme olej. Takto upravené maso zprudka z každé strany opečeme. Pak ho posypeme sladkou a pálivou paprikou, posypeme pokrájenou mrkví, cibulí, česnekem, podlijeme vodou, přidáme bobkové listy s novým kořením, zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C péct.
  • 3
    Takto budeme péct a zároveň maso dusit. Občas plec obrátíme a polijeme výpekem. Maso pečeme 60 - 80 minut.
  • 4
    Když je maso měkké a vydušené téměř na tuk, vyjmeme ho z pekáče. Do výpeku přimícháme rajčatový protlak, který chvilku za stálého míchání restujeme, pak šťávu se zeleninou propasírujeme přes síto a do šťávy vrátíme naporcované maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.