Pecoky - fazole s cibulí a rybičkami
135 min.
Ingredience
- 250gramůFazole černé
- 1,25litryVoda pitná
- 1,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceMáta
- 0,5lžíceSaturejka
- 1kilogramCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžíceVegeta
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůŠproty uzené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPaprika zelená
- 1kusRajčata
- 4kusyRohlíky celozrnné
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1062 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
59 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
22 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Velké barevné fazole "pecoky" namočíme do 1/2 litru vody den předem.
- 2Druhý den vodu slijeme, dáme je do hrnce s 3/4 litrem čisté vody a vaříme je doměkka přibližně 60-75 minut. Délku vaření sledujeme a dáme pozor na to, aby fazole byly uvařené, měkké, ale nesmí být rozvařené a popraskané. Uvařené fazole scedíme, ale necháme je asi v 1 dl vývaru.
- 3Čerstvé bylinky: petrželovou nať, mátu peprnou a saturejku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné cibule s česnekem pokrájíme nadrobno. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Omyté rajče pokrájíme na kolečka.
- 4V hluboké pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní červenou papriku a krátce, asi jen 30 sekund, ji osmažíme, jen co pustí barvu. Pánev odstavíme z plotny, k paprice přimícháme fazole, Vegetu, pepř, rajský protlak a směs dáme do zapékací menší mísy. Na zarovnané fazole dáme kousky sardinek (konzerva), vše zalijeme olejem, na kterém jsme smažili cibuli, směs poprášíme moukou, posypeme bylinkami, povrch zakryjeme proužky papriky s kolečky rajčete a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
- 5Pečeme při 200°C přibližně 30 minut.
- 6Horké fazole rozdělíme na porce a podáváme s tmavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.