Pecoky - fazole s cibulí a rybičkami

135 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1062 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
59 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
22 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké barevné fazole "pecoky" namočíme do 1/2 litru vody den předem.
  • 2
    Druhý den vodu slijeme, dáme je do hrnce s 3/4 litrem čisté vody a vaříme je doměkka přibližně 60-75 minut. Délku vaření sledujeme a dáme pozor na to, aby fazole byly uvařené, měkké, ale nesmí být rozvařené a popraskané. Uvařené fazole scedíme, ale necháme je asi v 1 dl vývaru.
  • 3
    Čerstvé bylinky: petrželovou nať, mátu peprnou a saturejku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné cibule s česnekem pokrájíme nadrobno. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Omyté rajče pokrájíme na kolečka.
  • 4
    V hluboké pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní červenou papriku a krátce, asi jen 30 sekund, ji osmažíme, jen co pustí barvu. Pánev odstavíme z plotny, k paprice přimícháme fazole, Vegetu, pepř, rajský protlak a směs dáme do zapékací menší mísy. Na zarovnané fazole dáme kousky sardinek (konzerva), vše zalijeme olejem, na kterém jsme smažili cibuli, směs poprášíme moukou, posypeme bylinkami, povrch zakryjeme proužky papriky s kolečky rajčete a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
  • 5
    Pečeme při 200°C přibližně 30 minut.
  • 6
    Horké fazole rozdělíme na porce a podáváme s tmavým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.