Pelmeně v petrželové omáčce
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 250gramůHovězí maso vařené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusBujón hovězí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2hrstiPetržel - nať
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- Na vaření pelmení
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mleté maso, sůl a za stálého míchání utvoříme haši.
- 2Na vál prosejeme moukou, do důlku vlijeme žloutek a vypracujeme hladké těsto, které necháme ve fólii asi 360 minut odpočinout.
- 3Na omáčku drobně pokrájíme oloupanou cibuli a česnek, jemně posekáme petrželku. Na másle zpěníme česnek s cibulí, zasypeme moukou a zarestujeme. Poté zředíme vínem, necháme mírně zredukovat a vlijeme mléko se smetanou, osolíme a opepříme. Do omáčky rozdrobíme bujonovou kostku a na mírném plameni zhruba 15 minut vaříme. Na závěr vsypeme petrželovou nať a prohřejeme.
- 4Z připraveného těsta vyválíme placku, vykrajujeme kolečka, střed plníme haší, těsto přehneme napůl a okraje pevně přitiskneme. Pelmeně vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Poté vyndáme a necháme okapat.
- 5Pelmeně servírujeme polité petrželovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.