Penne á la putanesca
22 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny penne
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyChilli paprička
- 360gramůRajčata
- 80gramůOlivy černé
- 100gramůAnčovičky konzervované
- 2lžíceKapary
- 30gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 30mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a společně s chilli papričkou pokrájíme na menší kousky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky. Ančovičky nahrubo nakrájíme. Bazalku omyjeme a natrháme na jednotlivé lístky.
- 2Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme chilli, česnek a rajčata. Smažíme 5 minut, poté přidáme olivy, ančovičky a kapary. Povaříme 5 minut. Omáčku smícháme s těstovinami, osolíme, opepříme a ozdobíme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.