Penne ala Puttanesca
35 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Penne
- 3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 3kusyAnčovička - filety
- 180gramůOlivy černé
- 350gramůRajčata Cherry
- 150mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyFeferony
- 50gramůKapary
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a část vody necháme stranou.
- 2Na pánvi na olivovém oleji orestujeme oloupaný, nasekaný česnek a nasekané ančovičky. Přidáme černé olivy, kapary a očištěné, nakrájené feferonky. Vše ještě chvíli restujeme.
- 3Potom přilijeme víno a přidáme omytá, rozpůlená cherry rajčata. Podusíme asi 5 minut.
- 4Nakonec vmícháme uvařené těstoviny s trochou vody, ve které se vařily, vsypeme nasekanou petrželku a podusíme do odpaření tekutiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.