Penne po sicilsku
50 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Penne
- 200gramůSardelové řezy
- 100mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůBazalka
- 400gramůMušle slávky
- 20gramůOříšky piniové
- 5gramůSůl
- 30gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1stroužekČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
39 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
943 mg
Cukr
267 mg
Postup přípravy
- 1Mušle vsypeme do pánve s polovinou stroužku oloupaného česneku a necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme, vyloupeme mušle ze skořápek. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme.
- 2Sardelky rozkrojíme na několik kousků. V nepřilnavé pánvi krátce opražíme piniová semínka. Polovinu piniových semínek jemně nasekáme se zbývajícím stroužkem česneku. Jemně nasekáme lístky bazalky. Přidáme špetku soli a sýr pecorino (sýr ovčí tvrdý) a dobře promícháme. Postupně za stálého míchání přiléváme olivový olej a vymícháme hladkou směs.
- 3V pánvi osmažíme na troše oleje kousky sardelek po obou stranách dozlatova, osolíme je a opepříme. Přidáme vyloupané mušle a vše promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme s připravenou omáčkou, ve které jsme předtím rozmíchali 3-4 lžíce tekutiny z vaření mušlí, a přidáme horké sardelky a vyloupané mušle.
- 4Hotový pokrm posypeme zbývajícími piniovými semínky. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.