Penne "Puttanesca"

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
7 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
  • 2
    Na pávni rozpálíme olivový olej, přidáme oloupané stroužky česneku, na kousky natrhané ančovičky, kapary, nakrájené olivy a feferonky. Vše chvíli restujeme, potom přilijeme víno a necháme je odpařovat.
  • 3
    Z pánve vyjmeme stroužky česneku (kdo má rád česnek, nechá v pánvi) a přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka. Vše chvíli vaříme a podle potřeby podléváme trochou vody.
  • 4
    Nakonec do pánve vmícháme uvařené těstoviny, promícháme a vsypeme nasekanou petrželku. Přilijeme ještě kapku vody a pokrm podle chuti osolíme.
  • 5
    Při podávání ozdobíme každou porci lístky čerstvé bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.