Penne "Puttanesca"
45 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Penne
- 4litryVoda pitná
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 2lžíceKapary sterilované
- 4lžíceOlivy černé
- 4stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata Cherry
- 4kusyFeferony
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
7 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
- 2Na pávni rozpálíme olivový olej, přidáme oloupané stroužky česneku, na kousky natrhané ančovičky, kapary, nakrájené olivy a feferonky. Vše chvíli restujeme, potom přilijeme víno a necháme je odpařovat.
- 3Z pánve vyjmeme stroužky česneku (kdo má rád česnek, nechá v pánvi) a přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka. Vše chvíli vaříme a podle potřeby podléváme trochou vody.
- 4Nakonec do pánve vmícháme uvařené těstoviny, promícháme a vsypeme nasekanou petrželku. Přilijeme ještě kapku vody a pokrm podle chuti osolíme.
- 5Při podávání ozdobíme každou porci lístky čerstvé bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.