Penne rigate se šunkou a hráškem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
130 mg
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu másla zahřejeme s olejem v hrnci. Jakmile začně máslo pěnit, nasypeme rozmražený hrášek a utřený stroužek česneku. Přilijeme kuřecí vývar.
  • 2
    Přidáme nakrájenou petržel, osolíme a opepříme. Často mícháme, vaříme na mírném ohni 7 minut, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří.
  • 3
    Přilijeme polovinu množství smetany a uvedeme do bodu varu. Vaříme, až omáčka zhoustne a dobře spojí hrášek. Odstavíme z plotny, vložíme parmskou šunku a dle chuti dokořeníme.
  • 4
    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
  • 5
    Ihned po slití těstovin zahřejeme v hrnci, ve kterém se těstoviny vařily, zbylé máslo a smetanu. Přidáme těstoviny a promícháme, aby se těstoviny obalily smetanou. Nakonec přilijeme omáčku a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.