Penne rigate se šunkou a hráškem
50 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůOlej olivový
- 165gramůHrášek mražený
- 150mililitrůVývar slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 175mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 115gramůŠunka parmská
- 350gramůPenne rigate
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
130 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Polovinu másla zahřejeme s olejem v hrnci. Jakmile začně máslo pěnit, nasypeme rozmražený hrášek a utřený stroužek česneku. Přilijeme kuřecí vývar.
- 2Přidáme nakrájenou petržel, osolíme a opepříme. Často mícháme, vaříme na mírném ohni 7 minut, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří.
- 3Přilijeme polovinu množství smetany a uvedeme do bodu varu. Vaříme, až omáčka zhoustne a dobře spojí hrášek. Odstavíme z plotny, vložíme parmskou šunku a dle chuti dokořeníme.
- 4Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
- 5Ihned po slití těstovin zahřejeme v hrnci, ve kterém se těstoviny vařily, zbylé máslo a smetanu. Přidáme těstoviny a promícháme, aby se těstoviny obalily smetanou. Nakonec přilijeme omáčku a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.