Penne s artyčoky a krevetami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
35 g
Sacharidy
175 g
Vláknina
57 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si misku se studenou vodou, kterou jsme ochutili citronovou šťávou. Z mladých kulatých artyčoků odkrojíme stonky, odstraníme vnější tvrdé či ovadlé listy, špičky listů rovněž odkrojíme.
  • 2
    Hlavičky artyčoků nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme středy s jemnými chloupky, dílky artyčoků nakrájíme podélně na 5 mm široké proužky a vložíme do připravené misky s vodou a citronovou šťávou.
  • 3
    Nakrájené artyčoky slijeme a osušíme. V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme artyčoky, prolisovaný česnek a polovinu množství pokrájené petržele a máty.
  • 4
    Osolíme a opepříme. Často mícháme a smažíme při mírné teplotě 10 minut, až jsou artyčoky měkké. Měkkost zkoušíme píchnutím ostrým nožem.
  • 5
    Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  • 6
    Do pánve k artyčokům vložíme vařené oloupané krevety, které jsou rozkrojené na 3 kusy. Promícháme a 2 minuty ohříváme.
  • 7
    K hotovým těstovinám přidáme máslo a mícháme, až se máslo rozpustí. Po lžících přidáme k těstovinám artyčokovou směs a opatrně smícháme. Iuhned podáváme posypané zbývajícími bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.