Penne s artyčoky a krevetami
45 min.
Ingredience
- 4kusyArtyčoky
- 90mililitrůOlej olivový
- 1lžíceMáta
- 1lžícePetržel - nať
- 350gramůTěstoviny penne
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 800gramůKrevety tygří - loupané
- 2stroužkyČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
35 g
Sacharidy
175 g
Vláknina
57 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si misku se studenou vodou, kterou jsme ochutili citronovou šťávou. Z mladých kulatých artyčoků odkrojíme stonky, odstraníme vnější tvrdé či ovadlé listy, špičky listů rovněž odkrojíme.
- 2Hlavičky artyčoků nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme středy s jemnými chloupky, dílky artyčoků nakrájíme podélně na 5 mm široké proužky a vložíme do připravené misky s vodou a citronovou šťávou.
- 3Nakrájené artyčoky slijeme a osušíme. V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme artyčoky, prolisovaný česnek a polovinu množství pokrájené petržele a máty.
- 4Osolíme a opepříme. Často mícháme a smažíme při mírné teplotě 10 minut, až jsou artyčoky měkké. Měkkost zkoušíme píchnutím ostrým nožem.
- 5Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- 6Do pánve k artyčokům vložíme vařené oloupané krevety, které jsou rozkrojené na 3 kusy. Promícháme a 2 minuty ohříváme.
- 7K hotovým těstovinám přidáme máslo a mícháme, až se máslo rozpustí. Po lžících přidáme k těstovinám artyčokovou směs a opatrně smícháme. Iuhned podáváme posypané zbývajícími bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.