Penne s cuketou a ricottou
30 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 400gramůTěstoviny Penne
- 1kilogramCuketa
- 3lžíceOlej olivový
- 350gramůSýr Ricotta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůSýr Parmezán
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Penne uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.
- 2Cukety omyjeme, očistíme a v horké osolené vodě blanšírujeme 2 minuty. Pak je propláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky. Oloupeme česnek a nakrájíme ho nadrobno. Bazalku opláchneme a nakrájíme na proužky.
- 3Na pánvi rozpálíme olej. Plátky cukety smažíme 1 minutu na oleji, pak k nim přidáme česnek. Penne promícháme s cuketou, bazalkou, ricottou, solí a pepřem. Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.