Penne s fazolkovým pestem a piniovými semeny

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme fazolky a vaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme je a zbylou vodu z jejich varu uchováme stále teplou. Cibuli nakrájíme a osmahneme se zmáčknutým stroužkem česneku na olivovém oleji.
  • 2
    Přidáme fazolky, podlijeme 1/2 skleničky vody, ochutíme špetkou soli. Vaříme dalších 10-15 minut a necháme mírně vychladnout. Rozmixujeme fazolky společně s bazalkou a troškou vody, ve které se vařily, abychom dostali homogenní omáčku. Případně ji ještě dosolíme, opepříme a uchováme teplou.
  • 3
    Těstoviny uvaříme ve vodě, ve které jsme vařili fazolky, scedíme je, když jsou „al dente", a ochutíme fazolkovým pestem.
  • 4
    Pokapeme olivovým olejem, posypeme pepřem a lehce opraženými piniovými semeny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.