Penne s fazolkovým pestem a piniovými semeny
55 min.
Ingredience
- Na těstoviny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme fazolky a vaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme je a zbylou vodu z jejich varu uchováme stále teplou. Cibuli nakrájíme a osmahneme se zmáčknutým stroužkem česneku na olivovém oleji.
- 2Přidáme fazolky, podlijeme 1/2 skleničky vody, ochutíme špetkou soli. Vaříme dalších 10-15 minut a necháme mírně vychladnout. Rozmixujeme fazolky společně s bazalkou a troškou vody, ve které se vařily, abychom dostali homogenní omáčku. Případně ji ještě dosolíme, opepříme a uchováme teplou.
- 3Těstoviny uvaříme ve vodě, ve které jsme vařili fazolky, scedíme je, když jsou „al dente", a ochutíme fazolkovým pestem.
- 4Pokapeme olivovým olejem, posypeme pepřem a lehce opraženými piniovými semeny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.