Penne s fazolovým pyré
20 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůFazole bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 200gramůTěstoviny Penne
- 1stroužekČesnek
- 40gramůSýr Parmezán
- 1lžíceBazalka
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5šálekOlej olivový
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 140°C.
- 2Do mixéru dáme fazole, česnek nasekaný na kousky a petrželku a vše rozmixujeme dohladka. Během mixování pomalu přidáváme olej a worcester. Chceme-li, aby měla omáčka konzistenci smetany, přidáme také trochu tekutiny z fazolí. Směs okořeníme solí a pepřem a v zapékací míse dáme do horké trouby krátce zapéct na dobu, kdy se vaří těstoviny.
- 3V osolené vodě uvaříme těstoviny a po scezení je vložíme do misky s fazolovou směsí. Řádně promícháme.
- 4Posypeme bazalkou a podáváme s parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.