Penne s fenyklovým krémem

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme. Očistíme fenykl, omyjeme ho a i s natí najemno nasekáme.
  • 2
    Konzervu se sladkými bramborami otevřeme, brambory dáme do cedníku a necháme dobře okapat. Poté je nakrájíme na větší kostičky.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olivový olej a fenykl s bramborami na něm asi 10 minut podusíme. Zeleninu v pánvi vidličkou rozmačkáme a dochutíme solí, pepřem, mletým anýzem, hřebíčkem a novým kořením.
  • 4
    Zeleninu přelijeme zeleninovým vývarem a povaříme další 2 - 3 minuty. Nakonec přimícháme smetanu.
  • 5
    Předehřejeme troubu na 220ºC (horkovzdušnou na 200ºC). Nízkou zapékací mísu vymažeme olejem a na dno položíme penne. Těstoviny přelijeme fenyklovou směsí.
  • 6
    Nastrouháme sýr ricotta a nasypeme ho navrch. Zapékací místu vložíme do horní části trouby a zapékáme 5 - 6 minut.
  • 7
    Dozlatova zapečený nákyp vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.