Penne s fenyklovým krémem
70 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůTěstoviny Penne
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaAnýz mletý
- 1špetkaNové koření celé
- 1špetkaHřebíček
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 5lžicSmetana zakysaná 14%
- 1lžíceOlej stolní
- 100gramůSýr Ricotta
- 200gramůBrambory sladké (Batáty)
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme. Očistíme fenykl, omyjeme ho a i s natí najemno nasekáme.
- 2Konzervu se sladkými bramborami otevřeme, brambory dáme do cedníku a necháme dobře okapat. Poté je nakrájíme na větší kostičky.
- 3V pánvi rozpálíme olivový olej a fenykl s bramborami na něm asi 10 minut podusíme. Zeleninu v pánvi vidličkou rozmačkáme a dochutíme solí, pepřem, mletým anýzem, hřebíčkem a novým kořením.
- 4Zeleninu přelijeme zeleninovým vývarem a povaříme další 2 - 3 minuty. Nakonec přimícháme smetanu.
- 5Předehřejeme troubu na 220ºC (horkovzdušnou na 200ºC). Nízkou zapékací mísu vymažeme olejem a na dno položíme penne. Těstoviny přelijeme fenyklovou směsí.
- 6Nastrouháme sýr ricotta a nasypeme ho navrch. Zapékací místu vložíme do horní části trouby a zapékáme 5 - 6 minut.
- 7Dozlatova zapečený nákyp vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.