Penne s gongonzolou a pistáciemi

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí vodě spaříme pistácie a oloupeme tak, že je zabalíme do utěrky a projmeme. Odstraníme slupky a pistácie nasekáme nahrubo.
  • 2
    Ve woku rozpustíme máslo a olivový olej, přidáme pistácie a několik minut podusíme. Přidáme kousky gorgonzoly a smetanu a mícháme tak dlouho, než se utvoří krémovitá a hladká směs. Sundáme z ohně, přidáme na kousky natrhanou pažitku a dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
  • 3
    Těstoviny vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", smícháme s omáčkou.
  • 4
    Penne podáváme ještě horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.