Penne s gongonzolou a pistáciemi
40 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí vodě spaříme pistácie a oloupeme tak, že je zabalíme do utěrky a projmeme. Odstraníme slupky a pistácie nasekáme nahrubo.
- 2Ve woku rozpustíme máslo a olivový olej, přidáme pistácie a několik minut podusíme. Přidáme kousky gorgonzoly a smetanu a mícháme tak dlouho, než se utvoří krémovitá a hladká směs. Sundáme z ohně, přidáme na kousky natrhanou pažitku a dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
- 3Těstoviny vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", smícháme s omáčkou.
- 4Penne podáváme ještě horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.