Penne s hráškem a kapary

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
10 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme rozmrazit hrášek. Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. K těstovinám přidáme 2 minuty před dovařením rozmražený hrášek. Opláchneme petrželku, osušíme ji a nasekáme nadrobno.
  • 2
    Očistíme a pokrájíme česnek. Omyjeme chilli papričku, zbavíme ji jader, opláchneme a nasekáme nadrobno. V míse rozmixujeme na pyré rajčatový protlak spolu s kečupem, česnekem, kapary a olivovým olejem. Pesto dochutíme solí a cukrem. Do pesta přidáme nasekanou chilli papričku. Nastrouháme parmezán.
  • 3
    Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Uvařené penne s hráškem scedíme a smícháme s pestem, olivami a petrželkou. Hotové těstoviny upravíme na talíře, posypeme parmezánem a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.