Penne s hráškem a kapary
40 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 300gramůHrášek
- 400gramůTěstoviny Penne
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel - nať
- 30gramůProtlak rajčatový
- 1lžíceKečup
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyKapary
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusChilli paprička
- 40gramůSýr Parmezán
- 80gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
10 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Necháme rozmrazit hrášek. Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. K těstovinám přidáme 2 minuty před dovařením rozmražený hrášek. Opláchneme petrželku, osušíme ji a nasekáme nadrobno.
- 2Očistíme a pokrájíme česnek. Omyjeme chilli papričku, zbavíme ji jader, opláchneme a nasekáme nadrobno. V míse rozmixujeme na pyré rajčatový protlak spolu s kečupem, česnekem, kapary a olivovým olejem. Pesto dochutíme solí a cukrem. Do pesta přidáme nasekanou chilli papričku. Nastrouháme parmezán.
- 3Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Uvařené penne s hráškem scedíme a smícháme s pestem, olivami a petrželkou. Hotové těstoviny upravíme na talíře, posypeme parmezánem a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.