Penne s krabem
115 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Penne
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusChilli paprička
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 5gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 15mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3stroužkyČesnek
- 4litryVoda pitná
- 600gramůKrab
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kraby uvaříme ve vodě, vložíme loupaná rajčata a bez pokličky vaříme asi dvacet minut. Vyndáme kraby, opatrně je rozlouskáme, aby klepeta zůstala nepoškozená, a vyjmeme z nich maso.
- 2Na olivovém oleji osmažíme chilli, šalvěj a petrželku.
- 3Osmahnuté koření dáme do hrnce s oloupanými rajčaty, přidáme i krabí maso a klepeta, osolíme a vaříme asi 1 hodinu (dokud nebude mít omáčka požadovanou hustotu).
- 4Penne uvaříme „al dente" v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ihned vložíme do hrnce s omáčkou. Přidáme máslo a podáváme na talířích posypané vydatným množstvím nadrobno nasekané petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.