Penne s krabem

115 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kraby uvaříme ve vodě, vložíme loupaná rajčata a bez pokličky vaříme asi dvacet minut. Vyndáme kraby, opatrně je rozlouskáme, aby klepeta zůstala nepoškozená, a vyjmeme z nich maso.
  • 2
    Na olivovém oleji osmažíme chilli, šalvěj a petrželku.
  • 3
    Osmahnuté koření dáme do hrnce s oloupanými rajčaty, přidáme i krabí maso a klepeta, osolíme a vaříme asi 1 hodinu (dokud nebude mít omáčka požadovanou hustotu).
  • 4
    Penne uvaříme „al dente" v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ihned vložíme do hrnce s omáčkou. Přidáme máslo a podáváme na talířích posypané vydatným množstvím nadrobno nasekané petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.