Penne s mletým jehněčím masem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
33 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  • 2
    Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zelí očistíme a nakrouháme. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
  • 3
    Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Máslo rozpálíme na větší pánvi a slaninu na něm orestujeme, poté přidáme cibuli a osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso a opékáme, přidáme mrkev, zelí a vše důkladně promícháme.
  • 4
    V menší misce smícháme portské víno se zeleninovým vývarem a podlijeme maso v pánvi. Přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, tymián, zakryjeme pokličkou a 15 minut dusíme.
  • 5
    Ve velké míse smícháme uvařené penne s masovou omáčkou a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.