Penne s mletým jehněčím masem
65 min.
Ingredience
- 250gramůJehněčí maso mleté
- 1kusCibule červená
- 1kusMrkev kořen
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusPetržel - nať
- 100gramůAnglická slanina
- 250mililitrůVíno portské
- 120mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1kusPažitka
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny Penne
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
33 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 2Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zelí očistíme a nakrouháme. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
- 3Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Máslo rozpálíme na větší pánvi a slaninu na něm orestujeme, poté přidáme cibuli a osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso a opékáme, přidáme mrkev, zelí a vše důkladně promícháme.
- 4V menší misce smícháme portské víno se zeleninovým vývarem a podlijeme maso v pánvi. Přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, tymián, zakryjeme pokličkou a 15 minut dusíme.
- 5Ve velké míse smícháme uvařené penne s masovou omáčkou a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.