Penne s mušlemi a krevetami

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a penne v ní uvaříme podle návodu na obalu. Po uvaření vodu slijeme, penne propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Těstoviny promícháme s máslem.
  • 2
    V dalším hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek.
  • 3
    Přidáme bílé víno, bobkový list, sůl, pepř a mušle. Vše vaříme, dokud se mušle neotevřou. Poté přidáme krevety, rozpůlená cherry rajčátka a kapary, přivedeme k varu a vaříme ještě asi 2 minuty.
  • 4
    Nakonec přidáme penne, najemno nasekanou pažitku, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.