Penne s mušlemi a krevetami
50 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Penne
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 125mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůMušle slávky
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceKapary
- 1kusPažitka
- 400gramůRajčata Cherry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a penne v ní uvaříme podle návodu na obalu. Po uvaření vodu slijeme, penne propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Těstoviny promícháme s máslem.
- 2V dalším hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek.
- 3Přidáme bílé víno, bobkový list, sůl, pepř a mušle. Vše vaříme, dokud se mušle neotevřou. Poté přidáme krevety, rozpůlená cherry rajčátka a kapary, přivedeme k varu a vaříme ještě asi 2 minuty.
- 4Nakonec přidáme penne, najemno nasekanou pažitku, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.